ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنتهای دندانی (Dental Implants) قطعاتی هستند که از طریق جراحی در فک کاشته میشوند و توانایی جویدن یا ظاهر لبخند فرد را مجدداً بازیابی میکنند. ایمپلنت دندان به دو روش معمولی و ایمپلنت دیجیتال اجرا میشود و گزینه اصلی در درمان جای خالی دندانهای از دست رفته هستند.
با انجام ایمپلنت، جایگزین مادام العمری برای دندانهای خود خواهید داشت که مانند دندان طبیعی عمل میکند. ایمپلنت دندان باید توسط دندانپزشک حرفهای و متخصص انجام شود، چرا که استفاده نادرست از آن میتواند آسیبهای بسیار بیشتری را به فرد تحمیل کند. کاشت ایمپلنت دندان روشهای مختلفی دارد و در ادامه این مقاله در مورد انواع روشهای کاشت ایمپلنت، مزایا و معایب آن توضیح میدهیم.
مزایای ایمپلنت دندان
ایمپلنتهای دندانی میتوانند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی و سلامت فرد را بهبود بخشند. ایمپلنت دندان علاوه بر اینکه جای خالی دندان را به خوبی پر میکند، مزایای دیگری هم به همراه دارد. برخی از مهمترین مزایای ایمپلنت دندان عبارتاند از:
– بازیابی توانایی جویدن و بهبود آن
– بهبود نحوه تکلم و ادای کلمات
– بازیابی زیبایی لبخند و دندانها
– جلوگیری از تحلیل استخوان فک و حفاظت از سلامت استخوان و لثه
– کمک به ثابت نگه داشتن دندانهای مجاور
– افزایش اعتماد به نفس
– جلوگیری از افتادگی پوست صورت.
مراحل ایمپلنت دندان
معاینه اولیه و بررسی پارامترهای مورد نیاز برای کاشت ایمپلنت
قبل از کاشت ایمپلنت، دندانپزشک وضعیت سلامت دهان و دندانها را از نظر وجود عفونت یا علائم پوسیدگی دندان فعال یا ابتلا به بیماریهای زمینهای مانند فشار خون و دیابت بررسی میکند.
برنامهریزی برای درمان، انتخاب روش کاشت ایمپلنت و تعداد ایمپلنت مورد نیاز
پس از بررسی وضعیت سلامت فرد، دندانپزشک با توجه به شرایط موجود، نوع روش کاشت ایمپلنت و تعداد ایمپلنتهای مورد نیاز را تعیین میکند.
کشیدن یا خارج کردن ریشه دندان (در صورت نیاز)
برای کاشت ایمپلنت دندان، دندان پوسیده یا ریشه دندان قبلی باید از جای خود خارج شوند. معمولاً پس از کشیدن دندان یا خارج کردن ریشه، مدتی به لثه فرصت داده میشود تا بهبود یابد و سپس مراحل بعدی انجام میشود.
پیوند استخوان یا سینوس لیفت (در صورت نیاز)
اگر استخوان فک بیمار کافی قوی نباشد، باید درمانهای جانبی مانند لیفت لثه و پیوند استخوان انجام شود تا بتوان به پایه ایمپلنت حمایت کافی را داد.
کاشت پایه ایمپلنت درون استخوان فک
در روش معمولی، یک برش عمیق و طولی روی لثه ایجاد شده و پایه ایمپلنت درون استخوان فک نصب میشود. در روش دیجیتال، پایه ایمپلنت از طریق یک سوراخ کوچک و پانچ لثه در جای خود قرار میگیرد.
قالب گیری از دندان و ارسال به لابراتوار برای ساخت روکش ایمپلنت
برای ساخت روکش ایمپلنت، از دندان قالبگیری میشود و قالب تهیه شده به لابراتوار ارسال میشود. ساخت روکش ایمپلنت ۲ الی ۳ هفته طول میکشد.
نصب اباتمنت و هیلینگ ایمپلنت
اباتمنت و هیلینگ ایمپلنت دو بخش دیگر ایمپلنت دندان هستند که بعد از گذشت تا ۸ ماه از کاشت پایه ایمپلنت، نصب میشوند.